“Mijn grootste vijand: gedachten dat ik het niet kon, een mooi leven leiden. Kritisch bekeken bleken die gedachten niet waar. Er was dus geen vijand meer… En ik ben in mijn volle kracht gaan staan.”

DENNIS

Wie ben ik?

Mensen met autisme gaan coachen is iets dat al jaren in mij aan het broeden is. Ontzettend blij ben ik dat je dit nu leest en dus deze site er is. Ik ben Dennis Kloek (1987) en woon in Hoofddorp.

Met behulp van dit initiatief wil ik jou helpen om in jouw kracht te gaan staan. Dit doe ik door je stappen te laten zien waarmee je transformeert van de automatische piloot naar leven vanuit je volle potentie. Ik werk samen met jou uit hoe we die stappen toepassen in jouw situatie. Leven vanuit jouw volle potentie geeft meer vreugde en energie.

Het resultaat? Een groeiende groep mensen met autisme leidt een leven dat écht bij hen past.
Doordat die stralende groep mensen steeds meer opvalt, heeft dit ook een effect op de samenleving. En hierdoor wordt het stigma dat mensen met autisme beperkt zijn steeds kleiner.

1

Heb je autisme?
En ben je klaar met balen?

2

Plan een kennismakingsgesprek met mij in en we bespreken vrijblijvend hoe ik je kan helpen.

3

Vond je het kennismakingsgesprek waardevol en wil je verder? Dan kijken we samen naar wat er nodig is in jouw situatie.

Mijn achtergrond

Vanaf mijn vroege jeugd had ik het gevoel dat ik ‘anders’ was. Ik had moeite met sociale contacten. Ook piekerde ik over allerlei zware onderwerpen en had last van tics. Op mijn zestiende ben ik gediagnosticeerd met Asperger, wat mij begrip gaf over wie ik was, dacht ik…

Deze vorm van autisme heb ik geaccepteerd als onderdeel van wie ik was. Met die acceptatie kwam ook de veronderstelling dat ik beperkt was, omdat dit een veel voorkomend vooroordeel over mensen met autisme is.

De verschillen tussen mensen met en zonder autisme zie ik zeker, echter beschouw ik het als een verschillende én gelijkwaardige manieren van denken. Denk bijvoorbeeld aan een analogie met een Windows versus Apple (MacOS) besturingssysteem. Dit principe leg ik je verder uit in mijn blog over computers.

Inspiratie om uit mijn schulp te kruipen

In mijn leven hebben verschillende mensen mij geïnspireerd en het vertrouwen gegeven dat er meer is dan het beperkte beeld dat ik destijds had.

De vraag die ik mijzelf steeds vaker ging stellen was: “Is er niet meer dan alleen het beperkte leven te (leren) leiden bestaande uit dagbesteding, sociale contacten en vrijetijdsbesteding?”. Door het stellen van die vraag ben ik geleidelijk aan afgestapt van mijn oude referentiekader met beperkende overtuigingen en ben ik gaan kijken vanuit een groter en positiever perspectief.

Wat is dan de gemene deler van die inspirerende mensen geweest? Allemaal volgen ze hun eigen, authentieke pad! In mijn blog over inspirerende mensen vertel ik je daar meer over. Onderzoek wie jou inspireert en laat je niet tegenhouden door de gedachte dat je het niet kan! Je hoeft niet een topatleet, musicus of wetenschapper te worden om ook anderen te inspireren. Het gaat erom dat je jouw unieke weg vindt!

In het je niet laten tegenhouden zit een diepere laag…. We laten ons allemaal op een bepaalde manier tegenhouden door onze gedachten. Meestal zijn we ons daar niet eens van bewust! Door mijzelf te trainen om me bewust te worden van die blokkades, ontstaat er een keuze om ze los te laten. Door dit te trainen ben ik een veel krachtiger mens geworden! Samen met mij kijken naar jouw road blocks, betekent dat ze een stapsteen kunnen worden om ook jouw weg vrij te maken. De sluier van beperkende gedachtes wordt zo steeds een beetje verder opgetild. Jouw pad wordt daardoor helder, alsof je de weg weet in jouw eigen leven vanuit een dieper niveau.

Waarom mijn ervaringen niet delen?

In de afgelopen jaren heb ik steeds een stapje gezet om te komen waar ik nu ben. Daar ben ik trots op. Juist daarom deel ik graag mijn ervaringen en onderliggende universele inzichten met jou.

Hoe ik dat doe? In visuele vorm. Omdat mijn brein, net als bij veel mensen met autisme, visueel is ingesteld. Daarom heb ik die universele inzichten uitgewerkt in eenvoudig schema. In de sessies dienen deze schema’s (waar ze behulpzaam zijn voor jou) samen met praktijkvoorbeelden als een leidraad om de inzichten over te brengen. Maar wat heb je aan theorie zonder praktijk?

Het is eigenlijk net als met autorijden: buiten een stukje theorie heb je vooral praktijk nodig! Om je te oefenen zo’n inzicht eigen te maken, geef ik regelmatig oefeningen mee die je thuis kunt doen. Het totaalpakket helpt je om jouw coachdoel te behalen.

Mijn huidige leven

In mijn verdere carrière werk ik sinds tien jaar als ingenieur in vervoersmiddelen (vliegtuigen en openbaar vervoer). In dat vak creëer ik iets voor mensen. Maar ik vind het een voorrecht om mensen te mogen helpen zich bewust te worden van het ‘lichtvonkje’ dat in ze is, en dat zich in ons allen bevindt! Om die reden ben ik al ruim drie jaar actief als vrijwilliger in het faciliteren van groepsgesprekken. Ook ben ik vrijwilliger bij een maandelijkse netwerkborrel voor en door mensen met autisme.

Met Jouw Autisme Coach hoop ik van harte mijn ervaringen te kunnen delen en hier jou mee te helpen! Als een steeds grotere groep mensen met autisme leeft vanuit hun zelfvertrouwen, zal dit uiteindelijk ook leiden tot meer inclusiviteit in de samenleving en minder vooroordelen. Hoe inspirerend zou het zijn om een wereld te ervaren, waarin iedereen doet waar die goed in is én energie van krijgt…

Gratis voorproefje?

Bekijk het filmpje en doe alvast samen met mij de oefening. Je kunt ook het schema downloaden wat hierbij hoort.

Download hier het schema in pdf.