Blog #2: Inspirerende mensen

Wat mij heeft geïnspireerd om mijn weg te volgen, is dat er zo nu en dan mensen in mijn blikveld langskomen die mij bijbleven. Denk bijvoorbeeld aan YouTube-filmpjes, tv of andere media. Zo vind ik bijvoorbeeld op sportgebied free solo climber Alex Honnold intrigerend, al zou ik zeker niemand adviseren om zonder touwen te gaan klimmen! Als ik YouTube-filmpjes over hem bekijk, word ik gemotiveerd van de gedachte dat hij het pad durft te kiezen dat bij zijn leven past, en daar trouw aan is. Op het gebied van muziek vind ik bijvoorbeeld Armin van Buuren te gek. Vroeger dacht ik dat het ging om de muziek, de beat en de melodie. Maar het raakt mij op een dieper niveau. Ook Armin gaat voor zijn doel, wat bij zijn leven past. Heel krachtig. Laten we naar de wetenschap kijken: astronaut André Kuipers. Die heeft jarenlang moeten trainen voor zijn vluchten, heeft Russisch geleerd en tientallen trainingen gevolgd om zijn jongensdroom te verwezenlijken. Hij ziet het leven dan letterlijk vanuit een hoger perspectief. Dan te bedenken dat buiten dat enorm wetenschappelijke gedeelte, het zó mooi is daar op 400km hoogte. Ik krijg dan het besef dat we op ons kleine planeetje onderdeel zijn van iets zoveel groters!

Wat mij inspireert is niet dat de bergbeklimmer enorme risico’s neemt, een muzikant mooie muziek maakt of dat de wetenschapper die naar de ruimte gaat. Wat mij inspireert is dat ze hun leven leiden op basis van hun inspiraties en hun eigen weg gaan.  

Zelf dacht ik vroeger nooit te weten wat mijn weg was. En toch, tussen de regels door, wist ik het onbewust eigenlijk altijd al. Zo had ik op kinderleeftijd al het besef dat ik eerst iets analytisch zou gaan doen, en later zou overstappen op iets veel menselijkers, iets zachters. Toen ik afstudeerde, ervaarde ik een sterke drang om vrijwilligerswerk te gaan doen. Dat verlangen zat op een diep niveau. Maar tegelijkertijd was dit op dat moment nog een lange tijd ver uit mijn zicht. Toen ik serieus met mezelf aan de slag ben gegaan en ik mijn blokkades leerde opheffen (grote angsten, dwanggedachten en tics), werd mijn perspectief steeds helderder. Mijn levensmissie kwam steeds duidelijker naar voren. Dit gun ik jou ook. Kijk hier hoe we dit samen kunnen realiseren.